Nasi ketjap met paddenstoelen en Gebakken Uitjes

Nasi ketjap met paddenstoelen en Gebakken Uitjes

Een recept nasi met heerlijke ketjap-paddenstoelen. De mix voor nasi goreng en de ketjap manis maken de zalige smaak van dit gerecht. Deze rijst met groenten uit de wok is verrukkelijk! Probeert u maar...

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 400 g gesneden prei
  • 150 g blokjes ontbijtspek
  • 0.5 dl Conimex Ketjap Manis
  • 8 el Conimex Gebakken Uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 665
    • Eiwitten 17.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 102.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 96.3g
    • Suikers 13.8g
    • Vezels 6.5g
    • Vetten 22.1g
    • Verzadigde vetten 7.5g
    • Onverzadigde vetten 9.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 25mg
    • Natrium 2601mg
    • Zout 6.50g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 10%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor nasi goreng met 100 ml kokend water, tenminste 10 min. laten staan. Snijd grote paddenstoelen in vieren en laat kleinere heel.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de prei en de ontbijtspekblokjes 3 min. Wok de gewelde mix en de Conimex ketjap manis vervolgens 2 min. mee. Schep de rijst, de paddenstoelen en 6 eetlepels van de Conimex gebakken uitjes erdoor en roerbak nog 3 min. Verdeel de nasi over 4 borden en strooi de overige 2 eetlepels van de gebakken uitjes erover.