Nasi Istimewa- gebakken rijst met rode peper en garnalen

“Nasi Istimewa is Maleis voor 'nasi heel bijzonder'; de lekkerste nasi maken van het huis. Aan dit recept rijst zijn dus de allerlekkerste ingrediënten toegevoegd!”

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Snijd de garnalen in kleine stukjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex wokolie toe en wok de nasigroenten en 1 theelepel peper ca. 5 minuten. Roer er de Conimex kruidenmix voor nasi en de Conimex ketjap manis door.

Schep de afgekoelde rijst, de garnalen en de hamblokjes erdoor en wok ca. 3 minuten.

Bestrooi de nasi royaal met de rode peper ringetjes en schep de nasi op 4 borden.

Serveertip

Deze Nasi Istimewa- gebakken rijst met rode peper en garnalen is lekker met Conimex Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 703,0 kcal
Proteïnes 42,1 g
Suikers 13,8 g
Vezels 5,0 g
Vetten: 15,1 g
- Verzadigde vetten 4,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 566,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 208,5 mg
Sodium 2.198,4 mg

* 1 portie = 100 g