Nasi Istimewa Gebakken rijst met rode peper en garnalen

Nasi Istimewa Gebakken rijst met rode peper en garnalen

“Nasi Istimewa is Maleis voor 'nasi heel bijzonder'; de lekkerste nasi maken van het huis. Aan dit recept rijst zijn dus de allerlekkerste ingrediënten toegevoegd!”

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 800 g nasigroentenpakket
  • 1 rode peper
  • 300 g gekookte, gepelde garnalen
  • 22 g Conimex Kruidenmix voor Nasi (1 zakje)
  • 5 el Conimex Ketjap Manis
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 g hamblokjes
  • 1 eetlepel peper
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 703
    • Eiwitten 42.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 99.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 94.8g
    • Suikers 13.8g
    • Vezels 5.0g
    • Vetten 15.1g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 10.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 209mg
    • Natrium 2198mg
    • Zout 5.49g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 28%
    • Vitamine C 36%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Snijd de garnalen in kleine stukjes.

  3. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex wokolie toe en wok de nasigroenten en 1 theelepel peper ca. 5 minuten. Roer er de Conimex kruidenmix voor nasi en de Conimex ketjap manis door.

  4. Schep de afgekoelde rijst, de garnalen en de hamblokjes erdoor en wok ca. 3 minuten.

  5. Bestrooi de nasi royaal met de rode peper ringetjes en schep de nasi op 4 borden.