Nasi Goreng met wortel en doperwtjes

Conimex Boemboe Nasi Goreng met wortel, doperwtjes, nasivlees en witte rijst. Boemboe is een kruidenmengsel uit Indonesië, gemaakt van fijn gevijzelde kruiden en specerijen. Nasi Goreng is het meest populaire rijstgerecht uit de Indonesische keuken. Maak het nu zelf met in minder dan een half uurtje tijd.

0 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel koud worden. Regelmatig omscheppen versnelt dit proces. Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin het nasivlees 3 minuten. Wok de wortelreepjes 2 minuten mee en schep dan de doperwtjes erdoor.

Meng 50 ml water en de Conimex Boemboe Nasi Goreng door het vleesmengsel, schep de afgekoelde rijst erdoor en roerbak de nasi nog een paar minuten, zodat het gerecht door en door warm wordt. Serveer direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de nasi Goreng met wortel en doperwtjes,Conimex Sambal, en Conimex kroepoek.

Variaties

Vervang het nasivlees door 75 g hamblokjes of uitgebakken spekjes.