Nasi Goreng met wortel en doperwtjes

Nasi Goreng met wortel en doperwtjes

Conimex Boemboe Nasi Goreng met wortel, doperwtjes, nasivlees en witte rijst. Boemboe is een kruidenmengsel uit Indonesië, gemaakt van fijn gevijzelde kruiden en specerijen. Nasi Goreng is het meest populaire rijstgerecht uit de Indonesische keuken. Maak het nu zelf met in minder dan een half uurtje tijd.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 2 winterwortels
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g nasivlees
  • 200 g diepvries doperwtjes
  • 95 g Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 677
    • Eiwitten 39.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 95.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 89.6g
    • Suikers 6.7g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 16.4g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 12.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 48mg
    • Natrium 919mg
    • Zout 2.30g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 21%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel koud worden. Regelmatig omscheppen versnelt dit proces. Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin het nasivlees 3 minuten. Wok de wortelreepjes 2 minuten mee en schep dan de doperwtjes erdoor.

  3. Meng 50 ml water en de Conimex Boemboe Nasi Goreng door het vleesmengsel, schep de afgekoelde rijst erdoor en roerbak de nasi nog een paar minuten, zodat het gerecht door en door warm wordt. Serveer direct.