Nasi Goreng met saté

Nasi Goreng met saté

De lekkerste nasi Goreng met saté maak je eenvoudig zelf met varkenslapjes, nasigroenten en natuurlijk Conimex Boemboe Nasi Goreng. Serveer deze zelfgemaakte nasi met Conimex Seroendeng, een heerlijke mix van geroosterde kokos, pinda's en specerijen.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g varkenslapjes
  • 38 g Conimex Saté Marinademix
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 150 g ontbijtspek in blokjes gesneden
  • 600 g nasigroenten
  • 95 g Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 500 g Conimex Pinda Satésaus
  • 4 eetlepels Conimex Seroendeng
  • Extra: Conimex Satestokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1156
    • Eiwitten 47.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 146.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 138.5g
    • Suikers 49.2g
    • Vezels 7.5g
    • Vetten 44.4g
    • Verzadigde vetten 13.0g
    • Onverzadigde vetten 25.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 62mg
    • Natrium 3352mg
    • Zout 8.38g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Snijd het vlees in blokjes van ca 2 cm, meng Conimex Satémarinade met de Conimex Wok Olie en Conimex Ketjap Manis en meng de marinade met de vleesblokjes. Een paar min laten staan en rijg de blokjes aan Conimex Satestokjes.

  3. Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 min aan beide kanten gaar.

  4. Verhit een wok en bak spekblokjes in 3 min uit. Voeg de groenten toe en wok 5 min mee. Voeg de Conimex Boemboe Nasi Goreng en 0.5 dl water toe. Goed mengen. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 min.

  5. Verwarm de Conimex Pinda Satésaus volgens de aanwijizingen op de verpakking.

  6. Verdeel de nasi, saté en atjar over 4 borden. Schep daar wat saus en Conimex Seroendeng over. Geef de rest van de saus erbij.