Nasi Goreng met Sajoer Boontjes en hamblokjes

Traditionele Nasi Goreng met Sajoer boontje. In Conimex Wok Olie gebakken nasi groenten, hamblokjes en witte rijst. Een lekker en eenvoudig Indonesisch gerecht.

175 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken. Maak de sperziebonen schoon.

Verwarm een hapjespan op hoog vuur, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de sperziebonen 3 min. Voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 min.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 el wok olie toe en roerbak de nasigroenten 5 min. Voeg de hamblokjes toe en wok 1 min. mee. Voeg de boemboe Nasi Goreng en 100 ml water toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst erdoor en wok 3 min. alles bij elkaar.

Schep de Nasi Goreng en de Sajoer boontjes op 4 borden.

Serveertip

Maak je Nasi Goreng met Sajoer Boontjes lekker knapperig met Conimex Kroepoek Bali en Conimex Gebakken Uitjes.

Variaties

Het is ook lekker om de sperziebonen te vervangen voor 2 zoete puntpaprika's en 100 gram knapperige sugar snaps.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 724,0 kcal
Proteïnes 26,4 g
Suikers 14,1 g
Vezels 5,8 g
Vetten: 22,9 g
- Verzadigde vetten 5,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 4,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 39,2 mg
Sodium 2.571,0 mg

* 1 portie = 100 g