Nasi Goreng met Sajoer Boontjes en hamblokjes

Nasi Goreng met Sajoer Boontjes en hamblokjes

Traditionele Nasi Goreng met Sajoer boontje. In Conimex Wok Olie gebakken nasi groenten, hamblokjes en witte rijst. Een lekker en eenvoudig Indonesisch gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes à 95 g
  • 250 gram nasi groentepakket
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng à 95 g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 724
    • Eiwitten 26.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 100.0g
    • Suikers 14.1g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 22.9g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 17.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 39mg
    • Natrium 2571mg
    • Zout 6.42g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 14%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken. Maak de sperziebonen schoon.

  2. Verwarm een hapjespan op hoog vuur, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de sperziebonen 3 min. Voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 min.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 el wok olie toe en roerbak de nasigroenten 5 min. Voeg de hamblokjes toe en wok 1 min. mee. Voeg de boemboe Nasi Goreng en 100 ml water toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst erdoor en wok 3 min. alles bij elkaar.

  4. Schep de Nasi Goreng en de Sajoer boontjes op 4 borden.