Nasi Goreng met pinda’s en Rendangvlees met lente-uitjes

Deze nasi goreng rijst met het recept voor rendang die je maakt met een verrukkelijke en handige boemboe van Conimex. Met deze nasi goreng met pinda's en rendangvlees met lente-uitjes zet je een lekkere Indonesische maaltijd op tafel.

9 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

Meng ondertussen de Conimex Nasi Goreng met 1 dl kokend water en laat het minstens 10 minuten staan. Hak de pinda’s grof. Snijd het donkere groen van de lente-uitjes in smalle ringen. Snijd de rest van de lente-uitjes in de lengte in vieren.

Verhit een el Conimex Wok Olie in een hapjespan en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Wok dan de lange stukken lente-ui 1 minuut mee. Meng er 2 dl water en de Conimex Boemboe Rendang Vlees doorheen en laat het 5 minuten pruttelen.

Verhit ondertussen een wok, schenk er een el olie in en wok hierin de snijbonen 4 minuten. Roerbak dan de gewelde mix 2 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak het gerecht nog een minuut. Voeg als laatste Conimex Ketjap Manis naar smaak en ¾ van de pinda’s toe.

Schep de nasi en het vlees op 4 borden. Strooi de rest van de pinda’s en de groene uienringetjes over het vlees.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de nasi goreng met pinda’s en Rendangvlees met lente-uitjes Conimex Atjar Taugé, Conimex Sambal Babdjak en Conimex Kroepoek Saté op tafel.

Variaties

Vervang de pinda’s door cashewnoten of geroosterde amandelen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 757,0 kcal
Proteïnes 36,0 g
Suikers 13,7 g
Vezels 10,3 g
Vetten: 22,0 g
- Verzadigde vetten 4,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 7,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 36,2 mg
Sodium 1.442,5 mg

* 1 portie = 100 g