Nasi goreng met limoen, ham en Chinese kool

Lekkere nasi recept. Nasi goreng maken met in Conimex Wok Olie geroerbakte knapperige Chinese kool en gebakken uitjes. Het frisse limoensap en de verse koriander geven dit gerecht een heerlijke uitgesproken smaak. De cassave kroepoek zorgt voor een bijzonder knappertje.

3 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Was en rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit. Snijd de andere limoen in partjes. Snijd de Chinese kool in smalle repen.

Verhit een wok, voeg een scheutje wok olie toe en roerbak de Chinese kool en geraspte limoenschil 3 minuten. Meng de ham, de boemboe Nasi Goreng, het limoensap en 2 el water erdoor en wok nog 3 minuten. Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Breng op smaak met 1-2 el ketjap. Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor. Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de rest van de uitjes en de koriander erover. Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.

Serveertip

Geef lekker zoetige Conimex Smaakmakers Sambal Manis en Ketjap Asin bij de Nasi goreng met limoen, ham en Chinese kool.

Variaties

Vervang Chinese kool door gemengde roerbakgroenten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 718,0 kcal
Proteïnes 28,8 g
Suikers 10,6 g
Vezels 5,6 g
Vetten: 21,4 g
- Verzadigde vetten 5,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 28,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 47,8 mg
Sodium 2.790,1 mg

* 1 portie = 100 g