Nasi goreng met limoen, ham en Chinese kool

Nasi goreng met limoen, ham en Chinese kool

Lekkere nasi recept. Nasi goreng maken met in Conimex Wok Olie geroerbakte knapperige Chinese kool en gebakken uitjes. Het frisse limoensap en de verse koriander geven dit gerecht een heerlijke uitgesproken smaak. De cassave kroepoek zorgt voor een bijzonder knappertje.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 2 limoenen
  • 600 gram chinese kool
  • 1 eetlepel Conimex Wok Olie
  • 300 gram hamblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 6 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
  • 4 eetlepels fijngehakt koriander
  • 0.5 zakje Conimex Kroepoek klein naturel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 720
    • Eiwitten 28.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 100.6g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 5.6g
    • Vetten 21.5g
    • Verzadigde vetten 5.6g
    • Onverzadigde vetten 15.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 48mg
    • Natrium 2793mg
    • Zout 6.98g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 56%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Was en rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit. Snijd de andere limoen in partjes. Snijd de Chinese kool in smalle repen.

  2. Verhit een wok, voeg een scheutje wok olie toe en roerbak de Chinese kool en geraspte limoenschil 3 minuten. Meng de ham, de boemboe Nasi Goreng, het limoensap en 2 el water erdoor en wok nog 3 minuten. Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.

  3. Breng op smaak met 1-2 el ketjap. Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor. Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de rest van de uitjes en de koriander erover. Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.