Nasi Goreng met krabsticks, gefruite knoflook en citroen

Heerlijke nasi goreng met krabsticks, gefruite knoflook en citroen. Dit verrukkelijke wereldberoemde gerecht wordt in Indonesië gezien als nationaal gerecht. Nasi betekent gekookte rijst gebakken. Deze variant is extra lekker door de Conimex Boemboe Nasi Goreng, Conimex Seroendeng, Conimex wokolie, surimi (namaak krab), nasigroentes en natuurlijk witte rijst.

0 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

Snijd ondertussen de krabsticks in reepjes. Pel en hak de knoflook grof. Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Pers de vrucht uit.

Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de nasigroenten 5 minuten. Meng er de Conimex Boemboe Nasi Goreng 0,5 dl water, de krabstickreepjes, de rijst en de Conimex Seroendeng door, en wok nog 2 minuten. Voeg naar smaak citroensap toe. Verhit een scheutje olie in een kleine koekenpan, zet het vuur laag en fruit de knoflook en de citroenschil een halve minuut.

Schep de nasi in 4 grote kommen en strooi de gefruite knoflook en citroen erover.

Serveertip

Zet bij de nasi Goreng met krabsticks, gefruite knoflook en citroen voor extra smaak en pit Conimex Sambal Brandal en Ketjap Manis Gold op tafel.

Variaties

Op dezelfde manier kun je ook Bahmi goreng maken. Vervang de rijst door Conimex Mie Nestjes en gebruik de boemboe voor Bahmi Goreng.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 753,0 kcal
Proteïnes 23,4 g
Suikers 9,8 g
Vezels 4,6 g
Vetten: 32,0 g
- Verzadigde vetten 7,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 21,9 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 78,5 mg
Sodium 1.018,1 mg

* 1 portie = 100 g