Nasi Goreng met krabsticks, gefruite knoflook en citroen

Nasi Goreng met krabsticks, gefruite knoflook en citroen

Heerlijke nasi goreng met krabsticks, gefruite knoflook en citroen. Dit verrukkelijke wereldberoemde gerecht wordt in Indonesië gezien als nationaal gerecht. Nasi betekent gekookte rijst gebakken. Deze variant is extra lekker door de Conimex Boemboe Nasi Goreng, Conimex Seroendeng, Conimex wokolie, surimi (namaak krab), nasigroentes en natuurlijk witte rijst.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 300 g surimi (krabsticks)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroenten
  • 95 g Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 2 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 753
    • Eiwitten 23.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 95.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.6g
    • Suikers 9.8g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 32.0g
    • Verzadigde vetten 7.9g
    • Onverzadigde vetten 22.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 79mg
    • Natrium 1018mg
    • Zout 2.55g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 29%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de krabsticks in reepjes. Pel en hak de knoflook grof. Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Pers de vrucht uit.

  3. Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de nasigroenten 5 minuten. Meng er de Conimex Boemboe Nasi Goreng 0,5 dl water, de krabstickreepjes, de rijst en de Conimex Seroendeng door, en wok nog 2 minuten. Voeg naar smaak citroensap toe. Verhit een scheutje olie in een kleine koekenpan, zet het vuur laag en fruit de knoflook en de citroenschil een halve minuut.

  4. Schep de nasi in 4 grote kommen en strooi de gefruite knoflook en citroen erover.