Nasi Goreng met groene kruiden-taugéomelet

Lekker Nasi Goreng wok gerecht met in Conimex Wok Olie gebakken omelet, verse kruiden, taugé, fijngesneden prei, wortelreepjes en witte rijst. Serveer met Conimex Kroepoek Katjang Pedis.

12 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 4 eieren
  • 6 el fijngehakt groene kruiden (bijvoorbeeld bieslook, peterselie en koriander)
  • 100 g tauge
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 200 g fijngesneden prei
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 200 g geraspte wortelen in reepjes gesneden
  • 1 /2 zak Conimex Kroepoek Katjang Pedis
  • 150 g spekjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.

Klop de eieren goed los met de groene kruiden. Voeg de taugé en evt. wat peper en zout toe.

Laat een grote koekenpan op een matig hoog vuur heet worden. Voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en schenk het eimengsel in de pan. Laat de omelet met het deksel op de pan in ca. 8 minuten gaar en droog worden. Zet als de onderkant al bruin is en de omelet nog niet helemaal droog, het vuur lager zodat de omelet niet te donker wordt.

Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de spekjes met de prei ca. 5 minuten.

Voeg de boemboe en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de rijst en de wortelreepjes erdoor en warm goed door.

Snijd de omelet in vieren. Verdeel de nasi over 4 borden of kommen en leg de omelet er op. Geef de Conimex Kroepoek Katjang Pedis er apart bij.

Serveertip

Zet bij deze nasi goreng met groene kruiden-taugéomelet de Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en frisse Atjar Tjampoer op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

Voeg voor een pittige omelet, 1 tl Conimex Kerrie en 1-2 tl Conimex Sambal Badjak toe aan het eimengsel. Bestrooi de omelet op het laatst met wat fijngehakte koriander of bieslook.