Nasi goreng met gebakken kerrie ei en ham

Nasi goreng met gebakken kerrie ei en ham

Nasi Goreng is een bekend recept. Deze rijst met groenten en het ei met kerrie poeder en de ham is een heerlijk een veel gegeten gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroentenpakket
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 4 eieren
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 plakjes ham
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 656
    • Eiwitten 24.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 94.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 89.6g
    • Suikers 8.7g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 21.2g
    • Verzadigde vetten 5.1g
    • Onverzadigde vetten 14.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 234mg
    • Natrium 1521mg
    • Zout 3.80g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 22%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de groenten 5 minuten. Meng er 50 ml water en de Conimex boemboe nasi goreng door, vervolgens de afgekoelde rijst en wok nog 2 minuten.

  3. Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm. Laat de wok opnieuw goed heet worden. Voeg een eetlepel wokolie toe en bak hierin de 4 eieren. Bestrooi de eieren met wat kerriepoeder (en eventueel nog wat zout en wat peper).

  4. Leg op elk gebakken ei een plakje ham en warm deze kort mee. Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken kerrie-ei met ham.