Nasi Goreng met een groene kruiden taugéomelet

Nasi Goreng met een groene kruiden taugéomelet

Lekker Nasi Goreng wok gerecht met gebakken omelet, verse kruiden, taugé, fijngesneden prei, wortelreepjes, witte rijst en Conimex Boemboe Nasi Goreng. Serveer met Conimex Kroepoek.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 4 eieren
  • 6 el fijngehakt groene kruiden (bijvoorbeeld bieslook, peterselie en koriander)
  • 100 g tauge
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 200 g fijngesneden prei
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 200 g geraspte wortelen in reepjes gesneden
  • 1/2 zak Conimex Kroepoek Bali 75g
  • 150 g spekjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1030
    • Eiwitten 20.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 103.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 98.4g
    • Suikers 10.9g
    • Vezels 5.4g
    • Vetten 60.5g
    • Verzadigde vetten 17.5g
    • Onverzadigde vetten 40.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 18.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.1g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 238mg
    • Natrium 1436mg
    • Zout 3.59g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.

  2. Klop de eieren goed los met de groene kruiden. Voeg de taugé en evt. wat peper en zout toe.

  3. Laat een grote koekenpan op een matig hoog vuur heet worden. Voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en schenk het eimengsel in de pan. Laat de omelet met het deksel op de pan in ca. 8 minuten gaar en droog worden. Zet als de onderkant al bruin is en de omelet nog niet helemaal droog, het vuur lager zodat de omelet niet te donker wordt.

  4. Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de spekjes met de prei ca. 5 minuten.

  5. Voeg de boemboe en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de rijst en de wortelreepjes erdoor en warm goed door.

  6. Snijd de omelet in vieren. Verdeel de nasi over 4 borden of kommen en leg de omelet er op. Geef de Conimex Kroepoek Katjang Pedis er apart bij.