Nasi goreng met cashewnoten

Het woord 'Nasi Goreng' komt oorspronkelijk uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Als je kijkt naar de vertaling van het woord 'Nasi Goreng', betekend 'Nasi' rijst en het woord 'Goreng' Gebakken.

10 stemmen

25 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snij de paprika en wortel in blokjes, en de prei in ringen.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, in water met 1 el Conimex ketjap manis.

Meng de Conimex Nasi Goreng met 1 dl kokend water en laat het mengsel ca. 10 minuten staan.

Verhit 2 el Conimex Wokolie en roerbak de wortelblokjes ca. 2 minuten. Voeg de prei en paprikatoe en roerbak nog eens 2 minuten.

Schep de mix voor nasi goreng erdoor, Meng nu de rijst erdoor en roerbak de nasi ca. 2 minuten.

Schep tot slot de Conimex Gembersiroop en de cashewnoten door de nasi goreng en serveer direct.

Serveertip

Geef bij de gewokte nasi goreng met cashewnoten lekker krokante Conimex Kroepoek saté en zet lekker pittige Sambal Brandal op tafel om zelf naar smaak te voegen.

Variaties

Vervang de prei door in smalle repen gesneden paksoi en roer met de cashewnoten 4 elConimex seroendeng door de rijst.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 667,0 kcal
Proteïnes 13,9 g
Suikers 10,4 g
Vezels 6,2 g
Vetten: 25,6 g
- Verzadigde vetten 5,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 114,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.355,8 mg

* 1 portie = 100 g