Nasi goreng met cashewnoten

Nasi goreng met cashewnoten

Het woord 'Nasi Goreng' komt oorspronkelijk uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Als je kijkt naar de vertaling van het woord 'Nasi Goreng', betekend 'Nasi' rijst en het woord 'Goreng' Gebakken.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 preien
  • 2 paprika's
  • 1 winterwortel
  • 350 g witte rijst
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 39 g Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 3 el Conimex Gembersiroop
  • 150 g geroosterde gezouten cashewnoten
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 667
    • Eiwitten 13.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 101.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 94.7g
    • Suikers 10.4g
    • Vezels 6.2g
    • Vetten 25.6g
    • Verzadigde vetten 5.0g
    • Onverzadigde vetten 19.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 10.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1356mg
    • Zout 3.39g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 15%
    • Vitamine C 74%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de paprika en wortel in blokjes, en de prei in ringen.

  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, in water met 1 el Conimex ketjap manis.

  3. Meng de Conimex Nasi Goreng met 1 dl kokend water en laat het mengsel ca. 10 minuten staan.

  4. Verhit 2 el Conimex Wokolie en roerbak de wortelblokjes ca. 2 minuten. Voeg de prei en paprikatoe en roerbak nog eens 2 minuten.

  5. Schep de mix voor nasi goreng erdoor, Meng nu de rijst erdoor en roerbak de nasi ca. 2 minuten.

  6. Schep tot slot de Conimex Gembersiroop en de cashewnoten door de nasi goreng en serveer direct.