Nasi Goreng met Broccoli - Eat more East | Conimex recept

Nasi Goreng met Broccoli - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze heerlijke nasi is gemaakt met broccoli. Heb je nog wat groenten in huis? Voeg ze toe in deze nasi! Eindeloos variëren dus.

Servings

4

Cook time

Kruidig

Ingrediënten

  • 1 zakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 rode ui
  • 1 kleine broccoli
  • 1 kleine winterpeen
  • 400 g witte rijst
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 515
    • Eiwitten 10.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 92.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 87.8g
    • Suikers 6.9g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 12.7g
    • Verzadigde vetten 2.2g
    • Onverzadigde vetten 10.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 1mg
    • Natrium 845mg
    • Zout 2.11g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 40%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes (halveer eventueel de grotere roosjes).

  3. Snijd de winterpeen in dunne reepjes.

  4. Verhit in een wok- of koekenpan 2 eetlepels Conimex Wokolie.

  5. Roerbak de groenten 2 à 3 minuten.

  6. Blus af met 125 ml water. Voeg de Conimex Nasi Goreng Boemboe toe en roerbak deze nog even kort mee.

  7. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door elkaar.

  8. Eetsmakelijk!

Rasp de stengel van de broccoli mee, zo hoef je niks weg te gooien!