Nasi Goreng met bieslook en ananas

Nasi Goreng met bieslook en ananas

Deze nasi maken met bieslook-ananas is lekker eenvoudig. De kip en de rijst met de wokgroenten is lekker vlot klaar. De ketjap asin zorgt voor een lekkere smaak van deze nasi goreng met kroepoek bali.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfiletreepjes
  • 2 el Conimex Ketjap Asin
  • 225 g ananasstukjes op sap
  • 600 g nasigroenten
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 3 el verse bieslook, fijngeknipt
  • 35 g Conimex Kroepoek Bali 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 767
    • Eiwitten 41.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 110.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 105.4g
    • Suikers 20.8g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 19.0g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 14.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 1508mg
    • Zout 3.77g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 31%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng de kipreepjes met de Conimex ketjap asin. Laat de ananas uitlekken, vang het vocht op en vul het aan met water tot 100 ml.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de kipreepjes 5 min. Voeg de nasigroenten toe en wok nog 5 min. Voeg de Conimex boemboe nasi goreng, het ananasvocht en de ananas toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst en de bieslook erdoor en warm goed door.

  3. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden, verdeel de Conimex kroepoek Bali over de nasi.