Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

Heerlijk nasi recept. Eenvoudig te maken met nasigroenten, hamblokjes, komkommer en lente-uitjes in een heerlijke zoete gembersiroop. Lekker met knapperige Conimex Gebakken Uitjes.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 1 komkommer
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels Conimex Gembersiroop
  • 6 eetlepels Conimex Atjar Tjampoer
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram nasigroenten
  • 200 gram hamblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 643
    • Eiwitten 22.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 101.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 96.7g
    • Suikers 11.7g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 17.3g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 12.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 31mg
    • Natrium 1992mg
    • Zout 4.98g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 26%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de komkommer in een ruime schaal met de helft van de uitjes, de azijn, de gembersiroop, 4 el koud water en 2 el Conimex Atjar Tjampoer. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en wok de nasigroenten 5 min. Voeg de hamblokjes toe en wok nog 1 min. Voeg de boemboe voor nasi gorengen 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst en de rest van de lente-uitjes erdoor en wok nog 3 min.

  4. Schep 4 el atjar tjampoer door de nasi goreng. Verdeel de zoetzure komkommer over 4 schaaltjes, zet ze op 4 borden en schep de nasi ernaast.