Nasi Goreng kip-kokos & Sambal Badjak

Nasi goreng is een zeer bekend gerecht. Toch is de nasi iedere keer weer anders! De kip en kokos in deze nasi goreng geven verandering en de sambal badjak een lekker pittig en kruidig tintje.

5 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd 100 g kipfilet in heel kleine stukjes en de rest in 12 dunne plakjes. Meng de stukjes kip met 0.5 theelepel Conimex sambal badjak. Bestrijk de plakjes kip aan beide kanten dun met sambal badjak. Laat de sambal even intrekken.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de stukjes kip 3 min. Voeg de nasigroenten toe en wok nog 5 min. Voeg de Conimex boemboe nasi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst door de groenten en de kip in de wok, voeg naar smaak sambal badjak toe en warm goed door.

Gril de plakjes kip in een grillpan om en om in ca. 5 min. bruin en gaar. Klop ondertussen de eieren los. Strooi de Conimex seroendeng op een bord. Schep de losgeklopte eieren door de nasi en laat ze in ca. 3 min. stollen en gaar worden.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden, wentel de plakjes gegrilde kip door de seroendeng en leg ze op de nasi. Strooi de rest van de seroendeng over de nasi.

Serveertip

Zet bij deze nasi goreng kip-kokos & sambal badjak Conimex Smaakmakers Sambal Badjak, Kroepoek Bali en Seroendeng op tafel.