Nasi Goreng Kip kokos en Sambal Badjak

Nasi Goreng Kip kokos en Sambal Badjak

Nasi goreng is een zeer bekend gerecht. Toch is de nasi iedere keer weer anders! De kip en kokos in deze nasi goreng geven verandering en de sambal badjak een lekker pittig en kruidig tintje.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 tl Conimex Sambal Badjak
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 2 eieren
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 714
    • Eiwitten 37.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 96.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.2g
    • Suikers 10.0g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 21.4g
    • Verzadigde vetten 6.7g
    • Onverzadigde vetten 13.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.2g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 178mg
    • Natrium 1038mg
    • Zout 2.59g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd 100 g kipfilet in heel kleine stukjes en de rest in 12 dunne plakjes. Meng de stukjes kip met 0.5 theelepel Conimex sambal badjak. Bestrijk de plakjes kip aan beide kanten dun met sambal badjak. Laat de sambal even intrekken.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de stukjes kip 3 min. Voeg de nasigroenten toe en wok nog 5 min. Voeg de Conimex boemboe nasi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst door de groenten en de kip in de wok, voeg naar smaak sambal badjak toe en warm goed door.

  3. Gril de plakjes kip in een grillpan om en om in ca. 5 min. bruin en gaar. Klop ondertussen de eieren los. Strooi de Conimex seroendeng op een bord. Schep de losgeklopte eieren door de nasi en laat ze in ca. 3 min. stollen en gaar worden.

  4. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden, wentel de plakjes gegrilde kip door de seroendeng en leg ze op de nasi. Strooi de rest van de seroendeng over de nasi.