Nasi Goreng Ketjap Manis

Nasi Goreng Ketjap Manis

Door de authentieke smaak van de Indonesische Zoete Dikke Ketjap smaakt deze Nasi Goreng net zo lekker als in Indonesië. Maar dan in je eigen keuken! Helemaal lekker in combinatie met Saté Ayam.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 2 eieren
  • 2 rode pepers
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 539
    • Eiwitten 12.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 93.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.6g
    • Suikers 9.7g
    • Vezels 1.9g
    • Vetten 13.3g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 10.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 107mg
    • Natrium 1444mg
    • Zout 3.61g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 49%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Klop ondertussen de eieren en bak deze als een omelet. Laat de omelet afkoelen.

  2. Snij de prei in halve ringen en snij de rode pepers fijn. Meng de zoete dikke ketjap, het zout en de light sojasaus met 3 eetlepels water.

  3. Verhit de wokolie in een wok. Fruit de prei en de pepers 1 minuutje. Pers de tenen knooflook uit en voeg de knoflook toe aan de prei en pepers. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel ongeveer een minuutje op hoog vuur.

  4. Blus het geheel af met het ketjap mengsel en verhit nog even goed door. Snij de omelet in reepjes en meng deze door de nasi.

Serveer dit gerecht met Sate Ayam en Atjar Tjampoer.