Nasi Goreng Gebakken rijst

Nasi Goreng Gebakken rijst

Wil je een verrukkelijke Indonesische nasi goreng maken? Dit recept voor nasi goreng is eenvoudig te maken. Met deze gekruide gebakken rijst maak je iedereen blij!

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 2 eieren
  • 1 prei
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 3 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels Conimex lichte sojasaus
  • 3 eetlepels wok olie
  • 1 pot Conimex Satésaus Pikant 400g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 544
    • Eiwitten 12.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 93.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.3g
    • Suikers 9.4g
    • Vezels 1.8g
    • Vetten 14.1g
    • Verzadigde vetten 2.5g
    • Onverzadigde vetten 10.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 107mg
    • Natrium 1444mg
    • Zout 3.61g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 6%
    • Vitamine C 32%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Klop intussen 2 eieren los en bak er een omelet van. Laat de omelet op een bord afkoelen.

  2. Snijd de prei in halve ringen en snijd de rode peper fijn. Meng 3 eetlepels zoete dikke ketjap, de rode peper, 1 theelepel zout en 2 eetlepels lichte sojasaus met 3 eetlepels water.

  3. Verhit 3 eetlepels wokolie in een wok. Fruit de prei 1 min. Pers de er bovenuit en fruit kort mee. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel al omscheppend 1 min. op hoog vuur.

  4. Voeg het ketjapmengsel toe en warm alles al omscheppend goed door. Verwarm ondertussen de satésaus. Rol de omelet op en snijd hem in reepjes en schep ze door de nasi goreng.