Nasi goreng en gebakken kerrie-ei met ham

Nasi Goreng is een bekend recept. Deze rijst met groenten en het ei met kerrie poeder en de ham is een heerlijk een veel gegeten gerecht.

2 stemmen

25 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de groenten 5 minuten. Meng er 50 ml water en de Conimex boemboe nasi goreng door, vervolgens de afgekoelde rijst en wok nog 2 minuten.

Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm. Laat de wok opnieuw goed heet worden. Voeg een eetlepel wokolie toe en bak hierin de 4 eieren. Bestrooi de eieren met wat kerriepoeder (en eventueel nog wat zout en wat peper).

Leg op elk gebakken ei een plakje ham en warm deze kort mee. Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken kerrie-ei met ham.

Serveertip

Lekker met kroepoek. Zet voor de liefhebbers Conimex Seroendeng en Ketjap Manis op tafel.

Variaties

Voeg eventueel 75 g hamblokjes of uitgebakken spekjes aan de rijst in deze nasi goreng en gebakken kerrie-ei met ham toe. En meng nog een flinke scheut Ketjap Manis door de nasi.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 656,0 kcal
Proteïnes 24,4 g
Suikers 8,7 g
Vezels 4,5 g
Vetten: 21,2 g
- Verzadigde vetten 5,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 5,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 233,6 mg
Sodium 1.520,7 mg

* 1 portie = 100 g