Nasi gember-garnalen & Ketjap Asin

Deze nasi maken met gember-garnalen & ketjap asin doe je met dit recept nasi. De witte rijst met verse gember, wokgroenten en ketjap asin krijgen gezamenlijk een heerlijke smaak door de mix voor nasi speciaal.

1 stem

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de helft van de uien en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de oosterse wokgroenten toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal, 2 el Conimex ketjap asin en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de rijst en kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

Meng de gamba's met 1 eetlepel ketjap asin. Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de rest van de ui, de knoflook en de geraspte gember 3-4 min. Schep de garnalen en de Conimex gembersiroop erdoor en roerbak ca. 4 min. tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Schep de gember-garnalen ernaast.

Serveertip

Zet bij deze nasi gember-garnalen & ketjap asin Conimex Smaakmakers Kroepoek Cassave, Sambal Manis en Gebakken Uitjes op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 628,0 kcal
Proteïnes 24,2 g
Suikers 14,1 g
Vezels 6,8 g
Vetten: 12,9 g
- Verzadigde vetten 2,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 89,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 126,0 mg
Sodium 1.181,9 mg

* 1 portie = 100 g