Nasi cashewketjap en Atjar Tjampoer

Nasi cashewketjap en Atjar Tjampoer

Dit verrukkelijke recept nasi met ketjap manis bij de groenten en de varkensvleesreepjes met sambal badjak en ketjap asin voor lekker pittig vlees geeft een heerlijke combinatie met de atjar tjampoer.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 el Conimex Atjar Tjampoer
  • 300 g varkensvleesreepjes (naturel)
  • 3 el Conimex Ketjap Asin
  • 1 tl Conimex Sambal Badjak
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 400 g witte rijst
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 50 g cashewnoten
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 687
    • Eiwitten 30.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 104.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.7g
    • Suikers 14.6g
    • Vezels 6.6g
    • Vetten 18.3g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 13.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 28mg
    • Natrium 2534mg
    • Zout 6.33g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Laat de Conimex atjar tjampoer goed uitlekken. Meng de vleesreepjes met 2 eetlepels Conimex ketjap asin en de Conimex sambal badjak en laat even intrekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor nasi goreng met 100 ml kokend water, tenminste 10 min. laten staan. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de vleesreepjes 3 min. Voeg ½ van de atjar tjampoer toe en wok 2 min. mee. Roerbak vervolgens de oosterse wokgroenten 3 min. mee. Voeg de gewelde mix en 1 el ketjap asin toe en wok 2 min. Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 min.

  3. Schep de cashewnoten door de nasi. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Schep de rest van de atjar tjampoer erop.