Nasi cashew met ham, snijboontjes en cashewnoten

Lekker nasi recept met in Conimex wok olie gebakken ham en in reepjes gesneden snijbonen. De cashewnoten en koriander geven dit gerecht een uitgesproken smaak en een lekkere bite. Als extra smaakmaker kun je zoet-pittige Sambal Manis toevoegen.

7 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Hak de cashewnoten grof. Snijd de snijbonen in lange smalle reepjes. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de snijbonen 3 minuten. Voeg de ham toe en wok nog 2 min.

Voeg de groentenmix uit het pakje en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de rijst en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

Schep de bladselderij of koriander en de cashewnoten door de nasi en verdeel de nasi over 4 kommen of borden.

Serveertip

Smaakinspiratie: Geef er Conimex Smaakmaker zoet-pittige Sambal Manis bij.

Variaties

Vervang in dit nasi gerecht de cashewnoten door pinda’s. De snijbonen kunnen worden vervangen door reepjes groene kool.