Nasi cashew-ketjap & Atjar Tjampoer

Dit verrukkelijke recept nasi met ketjap manis bij de groenten en de varkensvleesreepjes met sambal badjak en ketjap asin voor lekker pittig vlees geeft een heerlijke combinatie met de atjar tjampoer.

3 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Laat de Conimex atjar tjampoer goed uitlekken. Meng de vleesreepjes met 2 eetlepels Conimex ketjap asin en de Conimex sambal badjak en laat even intrekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor nasi goreng met 100 ml kokend water, tenminste 10 min. laten staan. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de vleesreepjes 3 min. Voeg ½ van de atjar tjampoer toe en wok 2 min. mee. Roerbak vervolgens de oosterse wokgroenten 3 min. mee. Voeg de gewelde mix en 1 el ketjap asin toe en wok 2 min. Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 min.

Schep de cashewnoten door de nasi. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Schep de rest van de atjar tjampoer erop.

Serveertip

Zet bij deze nasi cashew-ketjap & atjar tjampoer knapperige Conimex Smaakmakers Kroepoek Saté en Gebakken Uitjes op tafel.