Nasi Brandal met geroerbakte snijbonen, rundvlees en kerstomaatjes

Lekker nasi goreng recept. Met in Conimex Wok Olie geroerbakt rundvlees met zoete kerstomaatjes en knapperige snijbonen. Deze Indische nasi met satésaus is ook erg geliefd bij kinderen. Laat dan de Sambal Brandal achterwege en zet friszoete Atjar Tjampoer op tafel.

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes. Halveer de kerstomaatjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg de wok olie toe en roerbak de runderreepjes 3 min. Voeg de snijboontjes toe en roerbak ca. 5 min. mee. Roer de Conimex mix voor Nasi Speciaalen sambal Brandal naar smaak (hoe meer, hoe pittiger) erdoor en roerbak 3 min. Voeg de kerstomaatjes toe, schep de rijst om en warm goed door. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verdeel de nasi Brandal over 4 borden of grote kommen. Schep er wat satésaus over. Zet de sambal brandal op tafel om zelf naar smaak meer pit toe te voegen.

Serveertip

Serveer als voorafje bij de Nasi Brandal met geroerbakte snijbonen, rundvlees en kerstomaatjes een lekkere Kruidige kippensoep en als toetje Flensjes met karamelappeltjes.

Variaties

Deze nasi kun je nog lekkerder maken door een stukje (ca. 3 cm) verse gember te raspen en mee te wokken met de runderreepjes. Bestrooi de nasi met wat fijngehakte koriander of peterselie.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 693 kcal
Proteïnes 28,2 g
Suikers 18,08 g
Vezels 8,75 g
Vetten: 21,15 g
- Verzadigde vetten 4,33 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 498,95 g
Transvetten 0,05 g
Cholesterol 49,78 mg
Sodium 547,77 mg

* 1 portie = 100 g