Nasi Brandal met geroerbakte snijbonen, rundvlees en kerstomaatjes

Nasi Brandal met geroerbakte snijbonen, rundvlees en kerstomaatjes

Lekker nasi goreng recept. Met in Conimex Wok Olie geroerbakt rundvlees met zoete kerstomaatjes en knapperige snijbonen. Deze Indische nasi met satésaus is ook erg geliefd bij kinderen. Laat dan de Sambal Brandal achterwege en zet friszoete Atjar Tjampoer op tafel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 gram rijst
  • 400 gram snijbonen
  • 250 gram tros cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram runder roerbakreepjes
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 1 theelepel Conimex Sambal Brandal
  • 200 gram Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 693
    • Eiwitten 28.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.7g
    • Suikers 18.1g
    • Vezels 8.8g
    • Vetten 21.2g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 14.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 548mg
    • Zout 1.37g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A 9%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes. Halveer de kerstomaatjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg de wok olie toe en roerbak de runderreepjes 3 min. Voeg de snijboontjes toe en roerbak ca. 5 min. mee. Roer de Conimex mix voor Nasi Speciaalen sambal Brandal naar smaak (hoe meer, hoe pittiger) erdoor en roerbak 3 min. Voeg de kerstomaatjes toe, schep de rijst om en warm goed door. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  4. Verdeel de nasi Brandal over 4 borden of grote kommen. Schep er wat satésaus over. Zet de sambal brandal op tafel om zelf naar smaak meer pit toe te voegen.

Smaakinspiratie: Geef er om de nasi nog lekkerder te maken de fris zoetzure Conimex Atjar Tjampoer bij. Deze knapperige groenten zijn heerlijk door en bij de nasi.