Mini rijsttafel

Mini rijsttafel

Kalkoen Bali met groene asperges, Rendang Vlees met rode paprika en mango, varkenshaassaté en Nasi Koening met fijne kalkoen en knapperige groenten

Servings

8

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 g pandan rijst
  • 500 g varkenshaas
  • 3 - 4 el Conimex Ketjap Marinade
  • 700 g kalkoenfilet
  • 250 g groene asperges
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode paprika
  • 9 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 g biefreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 2 pakjes Conimex Mix voor Nasi Koening
  • 1 pot Conimex Pinda Satésaus
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Bali
  • Extra:
  • 16 satéprikkers
  • Serveergrootte 8

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 910
    • Eiwitten 49.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 98.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.0g
    • Suikers 27.9g
    • Vezels 5.2g
    • Vetten 34.9g
    • Verzadigde vetten 7.6g
    • Onverzadigde vetten 24.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 113mg
    • Natrium 2355mg
    • Zout 5.89g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 18%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 49%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, laten uitlekken en afkoelen.

  2. Snijd de varkenshaas in stukjes van ca. 1½ cm, meng ze met de ketjap marinade en marineer ze 15 min. Rijg ze aan de satéstokjes.

  3. Snijd ondertussen 300 g kalkoen in heel kleine stukjes (als heel grofgesneden gehakt). Snijd 400 g kalkoen in stukjes van ca. 3 cm.

  4. Snijd van de asperges 2-3 cm van de stugge onderkant af en snijd de asperges schuin in plakjes. Schil de mango, halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de paprika in kleine stukjes.

  5. Verhit een koekenpan, voeg 3 el olie toe en roerbak hierin de grote stukjes kalkoen 2 min. Voeg de asperges toe en roerbak nog 2 min. Roer de Boemboe voor Ajam Bali en 200 ml heet water erdoor en laat 10 min. zachtjes pruttelen. (Eventueel afgedekt warm houden tot alles klaar is.)

  6. Verhit een andere koekenpan, voeg 3 el olie toe en roerbak hierin de biefreepjes met de paprika 2 min. Roer de Boemboe voor Rendang Vlees en 150 ml heet water erdoor en laat 8 min. zachtjes pruttelen. Roer er vlak voor het eten de stukjes mango door. (Eventueel afgedekt warm houden tot alles klaar is.)

  7. Verhit in de tussentijd een wok, voeg 3 el olie toe en roerbak hierin de fijngesneden kalkoen 3 min. Voeg de wokgroenten toe en wok 2 min. mee. Voeg de “roerbak kruidenmix” (uit de pakjes) en 200 ml water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 min. tot het vocht is verdampt. Voeg dan de rijst met de “kruidenmix rijst” (uit de pakjes) toe en roerbak nog 2 min.

  8. Gril de saté ondertussen op of onder de hete grill in 6-8 min. gaar. Geregeld keren.

  9. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.

  10. Leg de saté op een plat schaaltje, schep de andere gerechten in passende schalen en kommetjes. Schep wat satésaus over de saté en de rest in een bakje. Zet alle onderdelen van de mini rijsttafel op tafel.