Milde sambalnoedels met gehakt en prei

Dit mild-pittige recept noedels met sambal en gehakt is een hemels gerecht. Op het einde van het recept maakt je de noedels op smaak en naar eigen smaak met de ketjap manis en sambal badjak.

2 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de Conimex wok noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Was en snijd ondertussen de prei in ringen.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin het rundergehakt en de preiringen ongeveer 3 minuten. Schep hier de afgekoelde noedels, 1-2 theelepels Conimex sambal badjak en een eetlepel Conimex ketjap manis door en roerbak nog 3 minuten.

Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen en serveer direct.

Serveertip

Zet milde sambalnoedels met gehakt en prei Conimex Kroepoek en Atjar Taugé op tafel.

Variaties

Vervang de preiringen door een roerbakgroentepakket en de ketjap door sojasaus.