Milde sambalnoedels met gehakt en prei

Milde sambalnoedels met gehakt en prei

Dit mild-pittige recept noedels met sambal en gehakt is een hemels gerecht. Op het einde van het recept maakt je de noedels op smaak en naar eigen smaak met de ketjap manis en sambal badjak.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Wok Noedels
  • 2 grote preien
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 150 g rundergehakt
  • 2 tl Conimex Sambal Badjak
  • 1 el Conimex Ketjap Manis
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 529
    • Eiwitten 22.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 52.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 48.5g
    • Suikers 7.3g
    • Vezels 3.9g
    • Vetten 26.8g
    • Verzadigde vetten 10.3g
    • Onverzadigde vetten 14.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 40mg
    • Natrium 796mg
    • Zout 1.98g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Was en snijd ondertussen de prei in ringen.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin het rundergehakt en de preiringen ongeveer 3 minuten. Schep hier de afgekoelde noedels, 1-2 theelepels Conimex sambal badjak en een eetlepel Conimex ketjap manis door en roerbak nog 3 minuten.

  3. Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen en serveer direct.