Milde lamscurry met munt

Verrukkelijke milde lamscurry met munt. Lamlapjes met pit door Conimex kruidenpasta Rode Curry. Met een zeer verfijnde smaak door de amandelen en kokosmelk en een verrassende frisse twist door de munt.

0 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de lamslapjes in blokjes. Pel en snijd de uien in ringen. Pel en pers de knoflook.

Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een grote pan en bak hierin de ui en de knoflook op matig vuur in 3 minuten glazig. Roerbak dan het vlees 4 minuten mee. Meng tot slot de Conimex Kruidenpasta Rode Curry en 1/2 dl water door het vleesmengsel en laat het zo nog 2 minuten bakken.

Draai het vuur laag en laat de curry met een deksel op de pan in 1,5 uur zachtjes gaar worden. Roer het af en toe even door. Meng 5 minuten voor het einde van de kooktijd de kokosmelk door de curry.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin. Schep de lamscurry in een diepe schaal. Strooi de munt en de amandelen erover en serveer direct.

Serveertip

Serveer de milde lamscurry met munt met naanbrood.

Variaties

Voeg met de ui en de knoflook 350 g in blokjes gesneden pompoen toe. Vervang de amandelen door gezouten cashewnoten.