Mihoen Speciaal met prei, cherrytomaatjes en kerrie viskoekjes

Lekker viskoekjes recept. Aziatisch roerbakgerecht met gekruide kerrie viskoekjes, Mihoen Speciaal en in Conimex Wok Olie gebakken prei en kleine tomaatjes. Lekker met knapperige Conimex Kroepoek Naturel.

16 stemmen

40 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Halveer de cherrytomaatjes. Hak 25 gram prei heel fijn. Snijd de rest in zeer smalle ringen.

Maal voor de viskoekjes de vis in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Meng met de kerrie, de helft van de peterselie, de fijngehakte prei, 1 el van de Conimex Marinademix (uit het pakje voor mihoen speciaal), het eiwit en 1/2 el olie. Vorm (met natte handen) 12 balletjes van het vismengsel en druk ze plat.

Meng de rest van de marinademix met 1 el olie.

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes om en om bruin en gaar, ca. 6 min.

Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de preiringen en tomaatjes 3 min. Voeg de gemengde marinademix toe en wok nog 1 min. Voeg de Conimex kruidenmix (uit het pakje) en de mihoen toe en wok 1-2 min. tot alles goed warm is.

Schep de rest van de peterselie door de mihoen speciaal. Schep de mihoen op 4 borden of in kommen en leg de viskoekjes erbij.

Serveertip

Geef lekkere knapperige Conimex Kroepoek Naturel bij en zet Sweet Chili Saus op tafel voor bij de Mihoen Speciaal met prei, cherrytomaatjes en kerrie viskoekjes.

Variaties

Het is ook heel lekker om de helft van de vis te vervangen door ongekookte gepelde garnalen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 20.405,0 kcal
Proteïnes 3.531,8 g
Suikers 6,3 g
Vezels 4,4 g
Vetten: 667,5 g
- Verzadigde vetten 200,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 877,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 13.860,0 mg
Sodium 10.846,0 mg

* 1 portie = 100 g