Mihoen Speciaal met prei, cherrytomaatjes en kerrie viskoekjes

Mihoen Speciaal met prei, cherrytomaatjes en kerrie viskoekjes

Lekker viskoekjes recept. Aziatisch roerbakgerecht met gekruide kerrie viskoekjes, Mihoen Speciaal en in Conimex Wok Olie gebakken prei en kleine tomaatjes. Lekker met knapperige Conimex Kroepoek Naturel.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 450 gram prei
  • 400 visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw of zalm)
  • 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 eetlepels grof gehakt peterselie (of 2 el peterselie en 2 el koriander)
  • 1 eetlepel losgeklopt eiwit
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 250 g Conimex Mihoen (1 pak)
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 20405
    • Eiwitten 3531.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 61.3g
    • Suikers 6.3g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 667.5g
    • Verzadigde vetten 200.5g
    • Onverzadigde vetten 347.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 198.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 138.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 13860mg
    • Natrium 10846mg
    • Zout 27.11g
    • Calcium 399%
    • Ijzer 2094%
    • Potassium 2553%
    • Vitamine C 27%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Halveer de cherrytomaatjes. Hak 25 gram prei heel fijn. Snijd de rest in zeer smalle ringen.

  2. Maal voor de viskoekjes de vis in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Meng met de kerrie, de helft van de peterselie, de fijngehakte prei, 1 el van de Conimex Marinademix (uit het pakje voor mihoen speciaal), het eiwit en 1/2 el olie. Vorm (met natte handen) 12 balletjes van het vismengsel en druk ze plat.

  3. Meng de rest van de marinademix met 1 el olie.

  4. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

  5. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes om en om bruin en gaar, ca. 6 min.

  6. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de preiringen en tomaatjes 3 min. Voeg de gemengde marinademix toe en wok nog 1 min. Voeg de Conimex kruidenmix (uit het pakje) en de mihoen toe en wok 1-2 min. tot alles goed warm is.

  7. Schep de rest van de peterselie door de mihoen speciaal. Schep de mihoen op 4 borden of in kommen en leg de viskoekjes erbij.