Mihoen speciaal met gewokte banaan

Een recept mihoen als deze is te lekker om te laten liggen. De combinatie tussen de banaan en de oosterse mihoen met ketjap asin is grandioos. De roerbakgroenten in ketjap manis en met seroendeng maken het af!

0 stemmen

15 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de speklapjes in hele kleine blokjes en meng ze met de marinademix uit het pakje Conimex mix voor mihoen speciaal. Meng ondertussen de groentemix uit het pakje met 1 dl heet water en laat dit tenminste 10 minuten staan.

Kook de Conimex mihoen met 1 eetlepel Conimex ketjap asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken. Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakken.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de plakjes banaan 2 minuten. Schep hier 2 eetlepels Conimex ketjap manis doorheen. Bewaar de plakjes banaan op een bordje en maak de wok schoon.

Laat de wok opnieuw goed heet worden. Voeg een eetlepel olie toe en wok hierin de spekblokjes in ca. 5 minuten bruin. Roerbak dan roerbakgroenten 5 minuten mee.

Meng de gewelde groentemix en de mihoen erdoor en laat alles in een paar minuten al roerbakkend door en door warm worden.

Schep voorzichtig de plakjes banaan en 3 eetlepels Conimex seroendeng door de mihoen en serveer deze in grote kommen.

Serveertip

Voor op tafel: extra Conimex Seroendeng, Ketjap Manis, Sambal en Atjar.

Variaties

In plaats van er doorheen kun je de banaan ook op de mihoen scheppen in deze mihoen speciaal met gewokte banaan. Meng dan wel eerst de seroendeng door het gerecht en strooi ook wat seroendeng over de banaan.