Mihoen met kerrie-eieren en amandelen

Heerlijke, gezonde mihoen met kerrie-eieren en amandelen. Verrukkelijk noedelsgerecht met feestelijke eieren. De eieren kerf je in en roerbak je daarna met ui, tomaten en Conimex Kerrie Djawa. Door de kerfjes krijg je kruidige gekookte eieren.

0 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex Mihoen 15 seconden in ruim kokend water. Spoel de noedels direct af in een vergiet, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Kook ondertussen de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Kerf de eieren rondom lichtjes in, zodat straks de smaak van het gerecht er beter intrekt. Was en snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de ui in halve ringen.

Verhit een el Conimex Wok Olie in een grote pan en bak hierin de ui op matig vuur in 3 minuten glazig. Roerbak dan de tomatenstukjes en het Conimex Kerrie Djawa een minuutje mee. Roer tot slot de tomatenpuree en 1/2 dl water door het mengsel, laat dit nog 2 minuten bakken en voeg dan de gepelde eieren toe. Laat dit in ongeveer 5 minuten op een laag vuur door en door warm worden.

Laat ondertussen een grote wok goed heet worden, schenk er een el olie in en roerbak hierin de amandelen 2 minuten. Schep vervolgens de goed uitgelekte mihoen erdoor en bak de noedels nog een paar minuten.

Serveer de mihoen direct en geef de kerrie-eieren er apart bij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de mihoen met kerrie-eieren en amandelen Conimex Gebakken Uitjes en Conimex Seroendeng op tafel.

Variaties

Vervang de mihoen door Pandan rijst of witte rijst en de amandelen door cashewnoten. Bestrooi het gerecht met wat fijngehakte koriander. De gekookte eieren kun je ook eerst bakken in een mengsel van olie en boter en dan pas toevoegen. Voeg met de tomatenpuree 1 dl kokosmelk toe. Bak met de amandelen 3 in stukjes gesneden lente-uitjes mee.