Mihoen met gerookte kip, spitskool, lente-ui en cashewnoten

Dit recept kip met mihoen is een zalig gevuld gerecht. De combinatie van spitskool, lente-ui en cashewnoten uit de wok geeft een hele nieuwe smaaksensatie.

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de gerookte kip in plakjes. Meng de marinademix uit het pakje Conimex mix voor mihoen speciaal met 2 eetlepels Conimex wokolie en marineer hiermee de kip. Wel de groentekruidenmix uit het pakje minstens 10 minuten in 1.5 dl heet water.

Kook ondertussen de Conimex mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

Was en snijd de spitskool in reepjes. Was en snijd de lente-uien in schuine stukjes. Hak de gezouten Cashewnoten grof.

Verhit een grote wok, schenk er 2 eetlepels wok olie in en wok hierin de kip 2 minuten. Roerbak dan de spitskool 2 minuten mee. Schep eerst de gewelde groentekruidenmix erdoor en vervolgens de mihoen en de lente-uitjes. Warm het gerecht even goed door.

Schep de mihoen in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de cashewnoten.

Serveertip

Zet bij deze mihoen met gerookte kip, spitskool, lente-ui en cashewnoten voor extra pit de Sambal Manis op tafel.

Variaties

Vervang de gerookte kip door kipfilet (5 minuten bakken). In plaats van de cashewnoten zijn ook pinda’s erg lekker.