Mihoen met gerookte kip spitskool lente ui en cashewnoten

Mihoen met gerookte kip spitskool lente ui en cashewnoten

Dit recept kip met mihoen is een zalig gevuld gerecht. De combinatie van spitskool, lente-ui en cashewnoten uit de wok geeft een hele nieuwe smaaksensatie.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g gerookte kipfilet (1 stuks)
  • 1 pakje Conimex mix voor Mihoen Speciaal
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 250 g Conimex Mihoen (1 pak)
  • 1 spitskool
  • 6 lente-uien
  • 50 g geroosterde gezouten cashewnoten
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 624
    • Eiwitten 34.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 73.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 67.3g
    • Suikers 9.0g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 23.4g
    • Verzadigde vetten 4.9g
    • Onverzadigde vetten 17.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.1g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 25mg
    • Natrium 676mg
    • Zout 1.69g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 77%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de gerookte kip in plakjes. Meng de marinademix uit het pakje Conimex mix voor mihoen speciaal met 2 eetlepels Conimex wokolie en marineer hiermee de kip. Wel de groentekruidenmix uit het pakje minstens 10 minuten in 1.5 dl heet water.

  2. Kook ondertussen de Conimex mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

  3. Was en snijd de spitskool in reepjes. Was en snijd de lente-uien in schuine stukjes. Hak de gezouten Cashewnoten grof.

  4. Verhit een grote wok, schenk er 2 eetlepels wok olie in en wok hierin de kip 2 minuten. Roerbak dan de spitskool 2 minuten mee. Schep eerst de gewelde groentekruidenmix erdoor en vervolgens de mihoen en de lente-uitjes. Warm het gerecht even goed door.

  5. Schep de mihoen in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de cashewnoten.