Mie met broccoli, basilicum en garnalen

In dit recept garnalen met de groente broccoli en de kruidige basilicum, wordt gebruik gemaakt van noorse garnalen. De rode curry en de mie nestjes maken dit zalige gerecht helemaal af.

5 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken. Was ondertussen de broccoli en verdeel in roosjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de broccoliroosjes 3 minuten. Roer de rode currypasta erdoor en roerbak nog eens 2 minuten. Schep tot slot de mie en de Noorse garnalen erdoor en laat het gerecht even door en door warm worden.

Schep de mie in diepe borden of kommen en verdeel de basilicumreepjes erover.

Serveertip

Deze mie met broccoli, basilicum en garnalen is lekker met een frisse groene salade. Zet voor de liefhebbers Conimex Gebakken Uitjes en Sojasaus of Ketjap op tafel.

Variaties

Vervang de Noorse garnalen door rauwe gepelde gamba's. Voeg ze tegelijk met de kruidenpasta toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten mee. Of vervang de broccoli door in repen gesneden paksoi. Deze groente hoeft maar een minuutje te roerbakken. Als je dan ook nog de gekookte garnalen door 250 g surimi (krabsticks) vervangt en de basilicum door verse koriander, heb je weer een compleet nieuw gerecht.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 460,0 kcal
Proteïnes 22,8 g
Suikers 7,3 g
Vezels 4,2 g
Vetten: 17,8 g
- Verzadigde vetten 3,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 126,9 mg
Sodium 980,8 mg

* 1 portie = 100 g