Maleisische noodlesoep

Maleisische noodlesoep

Maak deze Maleisische noodlesoep of Laksa met garnalen en tofu en zet een heerlijke Maleisische noedelsoep op tafel. Laksa is een extra gevulde maaltijdsoep. In dit recept worden de kommen gevuld met rijstmie, garnalen, knapperige gebakken tofu, lente-ui, taugé en rode peper. Met een geurige bouillon met kokosmelk serveer je een verrukkelijke Maleisische noodlesoep.

Servings

3

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 sjalotten (± 40 g)
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
  • 500 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 Knorr Kippenbouillon tabletten
  • 0.5 theelepel vissaus
  • 112 gram Conimex Rijstnoedels 2mm (half pak)
  • 250 g tofu
  • 75 g taugé
  • 1 rode peper
  • 2 lente-uien
  • 225 g garnalen, diepvries (ontdooid)
  • 10 g koriander
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 679
    • Eiwitten 25.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 49.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 43.2g
    • Suikers 4.9g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 42.6g
    • Verzadigde vetten 26.6g
    • Onverzadigde vetten 15.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 95mg
    • Natrium 1309mg
    • Zout 3.27g
    • Calcium 19%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 47%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de sjalotten in smalle ringetjes. Snijd het onderste witte gedeelte van de citroengras doormidden. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten en de citroengras. Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, 1 geperst teentje knoflook en 1 theelepel sambal oelek toe en fruit ze kort mee.

  2. Voeg 250 ml water en de kokosmelk toe en roer het geheel goed door. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met een halve theelepel vissaus.

  3. Kook de rijstnoedels volgende de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de rode peper en lente-uien in dunne ringetjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, dep de tofu droog en bak deze in de hete olie krokant. Verwarm de garnalen in de soep.

  4. Verdeel de noedels, de rode peper en lente-uiringetjes, de tofu en de taugé over 3 soepkommen en schep de hete soep erop. Garneer de soep met de koriander. Serveer de Maleisische noodlesoep direct.