Ingrediënten
- 2 sjalotten (± 40 g)
- 2 stengels citroengras (sereh)
- 3 eetlepels Conimex Wokolie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
- 500 ml kokosmelk
- 1 Knorr Kippenbouillon tabletten
- 0.5 theelepel vissaus
- 112 gram Conimex Rijstnoedels 2mm (half pak)
- 250 g tofu
- 75 g taugé
- 1 rode peper
- 2 lente-uien
- 225 g garnalen, diepvries (ontdooid)
- 10 g koriander
Bereidingswijze
-
Snijd de sjalotten in smalle ringetjes. Snijd het onderste witte gedeelte van de citroengras doormidden. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten en de citroengras. Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, 1 geperst teentje knoflook en 1 theelepel sambal oelek toe en fruit ze kort mee.
-
Voeg 250 ml water en de kokosmelk toe en roer het geheel goed door. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met een halve theelepel vissaus.
-
Kook de rijstnoedels volgende de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de rode peper en lente-uien in dunne ringetjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, dep de tofu droog en bak deze in de hete olie krokant. Verwarm de garnalen in de soep.
-
Verdeel de noedels, de rode peper en lente-uiringetjes, de tofu en de taugé over 3 soepkommen en schep de hete soep erop. Garneer de soep met de koriander. Serveer de Maleisische noodlesoep direct.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.