Maaltijdsoep met rijst en pompoen

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de pompoen in kleine blokjes en de limoen in plakjes of in partjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels wokolie in en roerbak hierin de pompoenblokjes 5 minuten.

Meng de kruidenpasta, de kokosmelk, de rijst en 1,25 l water door de pompoen en breng dit aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.

Schep de maaltijdsoep in diepe borden of kommen en verdeel er de limoen en de bladselderij over.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers Conimex Sojasaus of Ketjap en Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Voeg op het laatst 150 g gepelde en gekookte garnalen of in stukjes gesneden krabsticks toe aan de soep. Vervang de pompoen door winterwortel en voeg met de kokosmelk een scheutje gembersiroop toe.