Loempia speciaal met kip

Maak zelf de lekkerste loempia speciaal met kip, bamigroentes, Conimex Kruidenmix voor Bahmi en loempiavellen. Extra lekker, gezond en vol van smaak doordat je de zelfgemaakte loempia's bakt in Conimex Wokolie. Serveer deze kiploempia's als snack, tussendoortje, borrelhapje en als tapas.

7 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Verhit een flinke laag olie in de frituurpan (180 graden).

Snijd de kipfilet en kleine stukje. Verwijder de zaadjes uit de rode peperen snijd de peper in dunne ringetjes.

Verhit een andere wok, voeg een klein scheutje Conimex Wok Olie toe en wok hierin de kip 5 min. Voeg de groenten en de peperringetjes toe en wok 5 min mee. Meng de Conimex Kruidenmix voor Bahmi er goed door en warm kort mee. Af laten koelen.

Leg in het midden van 4 loempiavellen een kwart van het groente-kipmengsel. Vouw de vellen om de vulling. Leg de andere loempiavellen erover. Vouw de randen onder de loempia en draai de loempia's voorzichtig om. Plak de randen dicht met een klein beetje water.

Bak de loempia's een voor een in de hete olie. in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveertip

Serveer bij de loempia speciaal met kip een Conimex loempia-dipsausje van 1/2 dl Conimex Ketjap Manis, 2 tl Sambal Oelek, 1 el Conimex Gembersiroop, 1/2 el azijn en eventueel een fijngesneden gekonfijt gemberbolletje.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 394,0 kcal
Proteïnes 31,6 g
Suikers 5,6 g
Vezels 4,1 g
Vetten: 9,8 g
- Verzadigde vetten 2,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 843,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 75,0 mg
Sodium 1.221,1 mg

* 1 portie = 100 g