Ingrediënten
ongegroepeerd
- 200 g kipfilet
- 300 g bamigroenten met rode peper
- 1 el Conimex Wok Olie
- 22 g Conimex mix voor Bami Goreng
- 8 loempiavellen, ontdooid (diepvries)
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Verhit een flinke laag olie in de frituurpan (180 graden).
-
Snijd de kipfilet en kleine stukje. Verwijder de zaadjes uit de rode peperen snijd de peper in dunne ringetjes.
-
Verhit een andere wok, voeg een klein scheutje Conimex Wok Olie toe en wok hierin de kip 5 min. Voeg de groenten en de peperringetjes toe en wok 5 min mee. Meng de Conimex Kruidenmix voor Bahmi er goed door en warm kort mee. Af laten koelen.
-
Leg in het midden van 4 loempiavellen een kwart van het groente-kipmengsel. Vouw de vellen om de vulling. Leg de andere loempiavellen erover. Vouw de randen onder de loempia en draai de loempia's voorzichtig om. Plak de randen dicht met een klein beetje water.
-
Bak de loempia's een voor een in de hete olie. in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.