Loempia speciaal met kip

Loempia speciaal met kip

Maak zelf de lekkerste loempia speciaal met kip, bamigroentes, Conimex Kruidenmix voor Bahmi en loempiavellen. Extra lekker, gezond en vol van smaak doordat je de zelfgemaakte loempia's bakt in Conimex Wokolie. Serveer deze kiploempia's als snack, tussendoortje, borrelhapje en als tapas.

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g kipfilet
  • 300 g bamigroenten met rode peper
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 22 g Conimex mix voor Bami Goreng
  • 8 loempiavellen, ontdooid (diepvries)
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 394
    • Eiwitten 31.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 42.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 38.2g
    • Suikers 5.6g
    • Vezels 4.1g
    • Vetten 9.8g
    • Verzadigde vetten 2.1g
    • Onverzadigde vetten 7.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 75mg
    • Natrium 1221mg
    • Zout 3.05g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 17%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit een flinke laag olie in de frituurpan (180 graden).

  2. Snijd de kipfilet en kleine stukje. Verwijder de zaadjes uit de rode peperen snijd de peper in dunne ringetjes.

  3. Verhit een andere wok, voeg een klein scheutje Conimex Wok Olie toe en wok hierin de kip 5 min. Voeg de groenten en de peperringetjes toe en wok 5 min mee. Meng de Conimex Kruidenmix voor Bahmi er goed door en warm kort mee. Af laten koelen.

  4. Leg in het midden van 4 loempiavellen een kwart van het groente-kipmengsel. Vouw de vellen om de vulling. Leg de andere loempiavellen erover. Vouw de randen onder de loempia en draai de loempia's voorzichtig om. Plak de randen dicht met een klein beetje water.

  5. Bak de loempia's een voor een in de hete olie. in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken.