Loempia met gekruide oosterse groenten en ham

Dit loempia recept is bij het loempia maken handig en eenvoudig. De gekruide oosterse groenten en ham geven de loempia een fijne smaak en zorgen voor een goede maaltijd.

5 stemmen

45 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verhit een flinke laag frituurolie in de frituurpan of wok tot 180ºC.

Klop de eieren los. Zeef de bloem en de maïzena in een kom, voeg de helft van het los geklopte ei, 4 dl koud water en eventueel wat zout toe. Roer tot een glad beslag.

Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een grote koekenpan. Giet een flinke sauslepel beslag in de pan, laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. Bak de flensjes aan beide kanten lichtbruin.

Wel ondertussen de Conimex mix voor bami goreng 10 minuten in 1/2 dl heet water.

Verhit een wok, voeg een eetlepel olie toe en wok hierin de bamigroenten met de Conimex sambal oelek 5 minuten.

Voeg de gewelde bami kruidenmix en de hamreepjes toe, wok alles 2 minuten. Leg in het midden van elk flensje 2-3 el van het groentemengsel. Vouw de flensjes om de vulling en plak de randen dicht met wat van het los geklopte ei.

Serveertip

Serveer deze loempia met gekruide oosterse groenten en ham met een dipsausje van 1/2 dl Conimex Ketjap Manis, 2 tl Sambal Oelek, 1 el Gembersiroop en 1/2 el azijn.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 552,0 kcal
Proteïnes 23,8 g
Suikers 6,4 g
Vezels 8,5 g
Vetten: 25,0 g
- Verzadigde vetten 5,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.035,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 137,8 mg
Sodium 2.071,1 mg

* 1 portie = 100 g