Loempia met gekruide oosterse groenten en ham

Loempia met gekruide oosterse groenten en ham

Dit loempia recept is bij het loempia maken handig en eenvoudig. De gekruide oosterse groenten en ham geven de loempia een fijne smaak en zorgen voor een goede maaltijd.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 fles frituurolie
  • 5 el Conimex Wokolie
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 50 g maiszetmeel
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 500 g bamigroenten
  • 2 tl Conimex Sambal Oelek
  • 200 g hamreepjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 553
    • Eiwitten 23.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 58.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 50.2g
    • Suikers 6.4g
    • Vezels 8.5g
    • Vetten 25.0g
    • Verzadigde vetten 5.8g
    • Onverzadigde vetten 18.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 138mg
    • Natrium 2071mg
    • Zout 5.18g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 20%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit een flinke laag frituurolie in de frituurpan of wok tot 180ºC.

  2. Klop de eieren los. Zeef de bloem en de maïzena in een kom, voeg de helft van het los geklopte ei, 4 dl koud water en eventueel wat zout toe. Roer tot een glad beslag.

  3. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een grote koekenpan. Giet een flinke sauslepel beslag in de pan, laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. Bak de flensjes aan beide kanten lichtbruin.

  4. Wel ondertussen de Conimex mix voor bami goreng 10 minuten in 1/2 dl heet water.

  5. Verhit een wok, voeg een eetlepel olie toe en wok hierin de bamigroenten met de Conimex sambal oelek 5 minuten.

  6. Voeg de gewelde bami kruidenmix en de hamreepjes toe, wok alles 2 minuten. Leg in het midden van elk flensje 2-3 el van het groentemengsel. Vouw de flensjes om de vulling en plak de randen dicht met wat van het los geklopte ei.