Limoennasi met prei en garnalen

Verrukkelijke zomerse limoennasi met prei en garnalen. Op basis van Conimex Nasi Goreng met kipsaté. Nasi Goreng met Kipsaté is een authentiek Indonesisch gerecht van gekruide rijst met gamba's in een volle satésaus. Gecombineerd met een salade van verse zoetzure boontjes en koriander. In slechts 30 minuten tijd staat dit zeer complete rijstgerecht al op tafel.

0 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 1 Conimex Nasi Goreng met Kipsaté (maaltijdpakket)
  • 250 g gebroken sperziebonen
  • 1 limoen
  • 4 el grof gehakt koriander
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 400 g rauwe gepelde gamba's
  • 300 g prei ringen

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst uit het pak Conimex Nasi Goreng met Kipsaté in 12 minuten gaar. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat afkoelen.

Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten met wat zout beetgaar. Giet de boontjes af en spoel ze koud onder de kraan. Laat ze uitlekken. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.

Meng de dressingmix uit het pak Conimex Nasi Goreng met Kipsaté met 0,5 dl koud water en laat dit 5 minuten staan. Meng de dressing vervolgens door de sperzieboontjes met de helft van de koriander.

Verhit een wok of hapjespan, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de garnalen 2 minuten. Meng er 1,5 dl koud water en de satésausmix uit het pak Conimex Nasi Goreng met Kipsaté doorheen en laat dit 3 minuten zachtjes koken.

Verhit 2 el olie in een andere wok en roerbak hierin de preiringen 3 minuten. Schep de gekookte rijst, de rest van de koriander, de limoenrasp en de kruidenmix uit het pak Conimex Nasi Goreng met Kipsaté erdoor en bak dit 3 minuten. Voeg naar smaak limoensap toe.

Verdeel de nasi over de borden, schep de garnalen ernaast en geef de boontjes er apart bij.

Serveertip

Zet bij de Limoennasi met prei en garnalen voor extra smaak en pit Conimex Kroepoek Cassave en Conimex Sambal Brandal op tafel.

Variaties

Vervang de boontjes door peultjes. Voeg een in blokjes gesneden tomaat toe.